salsa

Salsa-tunnille?

Piipahdin lasilliselle kampaajan jälkeen. Ravintolassa soivat lattarirytmit ja menossa oli teemailta. Kummasti salsarytmit kutittivat jalkapohjia ja olo keveni ihan vain musiikkia kuunnellessa, tuli hyvä mieli, ajatukset vaelsivat etelän lämpöön. Kävin vuosia sitten bailatino-tunneilla, mutta jätin kesken, kun harjoitussali oli aina tupaten täynnä, ilma sakeana ja pää alkoi särkeä. Homma ei minulle toiminut.

Olen ollut jo monesti menossa kokeilemaan salsaa, vaan aikomukseksi se on jäänyt. Mutta on minulla sentään jo tiedossa tanssistudio, jossa aion aluksi ottaa jokusen yksityistunnin. Saan kiinni juonesta, itsevarmuus ja rohkeus lisääntyvät, tulen sinuksi askelien ja kroppani kanssa ja opettaja voi keskittyä nimenomaan minuun.

 

Aivot tykkäävät

Tanssi on keholle, mielelle ja sielulle mannaa. Tanssimisen tiedetään tutkitusti vireyttävän aivotoimintaa, kun tanssiessa aivot saavat koko ajan ärsykkeitä liikkeiden, askelien, rytmin ja musiikin kautta. Ryhmä ja paritanssi antavat oman lisänsä, mutta samat terveysvaikutukset ovat yksinkin tanssahdellessa. Kotonakin voi tanssia ja joskus viihdytänkin kissaamme tanssimalla sitä sun tätä ja kisu katselee silmät ymmyrkäisinä. Tanssin jälkeen olo on rento, iloinen ja hikinen!

Sillähän ei ole väliä mitä tanssii, olkoot se sitten vakiotanssia, lattaria, rivitanssia, aikuisbalettia, showtanssia, diskoa, flamencoa, tanssilajien listahan on pitkä. Olennaista on se, että tanssista nauttii ja sitä haluaa myös oppia.

Aika moni joutuu aluksi menemään tanssiessa omalle epämukavuusalueelleen – jännittää, pelottaa, olo voi tuntua aluksi hankalalta ja kankealta, osaanko tai mitähän nuo toiset minusta ajattelevat. Ei kannata ajatella muita, vaan keskittyä omaan tanssiinsa. Eikä hätää, sillä yksityistunti on yksi mahdollisuus ylittää kynnys. Sinne voi mennä myös puolison tai kaverin kanssa.

Näin. Lähetän piakkoin kyselyn tanssistudioon ja katselen kalenteriani. Asetan tavoitteeksi tämän syksyn: treenivaatteet, sopivat jalkineet ja tunnille. Itseni tuntien, koen taatusti jännitystä, mutta uskon, että osaava opettaja vapauttaa minut tanssin riemulle. Ja tähän teemaanhan palaan…..

 

Kommentoi artikkelia