Tietoja-Tieda-sitten-blogista-Merja-Keronen-

Toimittajaksi ja viestijäksi

Olen lapsuudesta asti rakastanut tarinoita ja kirjoituksia. Sepittelin omia juttuja ja runoja ja koulussa ainekirjoitus oli ehdoton lempiaineeni kuten kuvaamataito, musiikki, historia ja kielet.

Lähdin opiskelemaan Helsingistä Tampereen yliopistoon yhteiskuntatieteitä ja opintojen kuluessa tein paljon töitä psykiatrisissa sairaaloissa, vanhainkodeissa, lastensuojelulaitoksissa, toimistoissa ja hallintovirastoissa. Olin suuntautua sosiaalityöntekijäksi ja välillä harkitsin sairaanhoitajaopintojakin, mutta sitten kirjoittaminen ja journalismi voittivat. Haluni tutkia asioita useista kulmista, syventyä ja etsiä tietoa veivät minut toimittajaksi ja nimenomaan terveystoimittajaksi.

Median ja viestinnän muutokset ovat laajentaneet työtäni viestintään ja olen viestinnän moniammattilainen. Työni taipuu erilaisiin juttuihin ja julkaisuihin, tiedottamiseen, viestintään ja viestintäkoulutukseen.

Monipuolinen työkokemus, pitkä toimittajan ja viestijän ura, halu oppia koko ajan uutta, yhteistyötaidot, innovatiivisuus ja sinnikäs uutteruus. Nuo kuvaavat minua parhaiten ammatissani. Toivon voivani välittää tietoa, tuottaa sisältöjä ja kirjoittaa tarinoita ymmärrettävästi erilaisille lukijoille, yhteisöille ja yrityksille.  Tieto ei sittenkään lisää tuskaa – vaan avaa asioita, edistää yhteisymmärrystä ja rakentaa kehitystä. Koskaan ei voi tietää mitä uuden oven takana aukeaa.

Merja Keronen